så väljer du rätt flyttfirma

Så hittar du en passande flyttfirma till din flytt

En av de många saker som du måste göra då du byter hem och flyttar är att hitta en professionell flyttfirma att anlita. Det finns så många firmor i branschen så vad är det man bör leta efter? Här följer några saker som kan vara bra att tänka på.

Saker som en professionell flyttfirma bör erbjuda

Det finns vissa saker som är självklara när det gäller vad du bör leta efter när du ska till att anlita en flyttfirma och de är som följer:

  • En flyttfirma som erbjuder en gratis offert för din flytt. Vanligast är att de gör de via deras hemsida där du kan fylla i dina uppgifter eller efter ett telefonsamtal.
  • En flyttfirma som ger värde för pengarna.
  • Pålitlighet och god kundservice. Flyttfirman bör ha en hemsida där det finns omdömen och recensioner från forna kunder.
  • En certifierad flyttfirma.
  • En flyttfirma som erbjuder försäkring för din flytt. Detta kan inkludera en för dina saker, ansvarsförsäkring samt en för flyttarbetarna.

Ovan listat är det som varje flyttfirma bör erbjuda sina kunder som standard, men det finns såklart de flyttfirmor som går steget längre och erbjuder mer.

Övrig flyttservice som kan erbjudas

Vissa flyttfirmor erbjuder annan service och tjänster med, och det är det som får dem att sticka ut från de andra. Exempelvis finns det de som endast erbjuder lastning och transport medan andra kan erbjuda en heltäckande service där de kommer hem till dig innan flyttdagen och hjälper dig att packa dina saker. Detta heltäckande alternativ kan vara en bra lösning om du till exempel jobbar mycket eller har saker som är ömtåliga och som du vill att professionella flyttare tar hand om istället.

Kom också ihåg att rent generellt så har professionella flyttarbetare mycket mer erfarenhet än dig när det gäller att packa, då de har gjort det massor med gånger, för det är ju deras jobb. En flyttfirma kan erbjuda en packningstjänst där de tar med allt det paketeringsmaterial som kan behövas, och detta sparar dig inte bara tid utan besparar dig en hel del stress med. Att packa är inte det enklaste och om du har professionella flyttarbetare som gör det i stället så behöver du inte oroa dig över när du ska börja packa eller vad du behöver.

Var inte rädd för att ställa de krav du har till din flyttfirma. Om du exempelvis är osäker på något, till exempel vad offerten täcker och om det finns extra kostnader så fråga. En flyttfirma måste vara mer än bara pålitliga och erbjuda försäkring, de måste också bry sig om sin potentiella nya kund och inget bör vara för krångligt, litet eller stort.